Дізналися про таємниці створення вишуканих соусів на Майстер-класі від шеф-кухаря Дмитра Мариненка - BWF

Пошук Best Way Foods

ключові слова
Generic filters
Новини

24 січня в кулінарній академії Chef University відбувся унікальний захід, присвячений приготуванню соусів. Серед них були як класичні рецептури, так і декілька авторських варіантів. Найбільше враження на нас справили можливості застосування фруктових пюре з нашого асортименту від брендів Dirafrost, Ravifruit та Cookit. 

 

Дмитро Мариненко, шеф-кухар ресторану “Маяк”, вже вкотре збагачує наші уявлення про кулінарні шедеври. І цей захід не став виключенням.

 

Без соусів важко уявити довершену страву, адже їх присутність впливає на аромат, смакові властивості, текстуру, естетичне оформлення на тарілці. А деякі продукти підсилюють натуральний смак лише у поєднанні з особливими інгредієнтами. На майстер-класі кожен соус подавався до карпачо з риби. І цей вибір не випадковий. Звичний нам нейтральний смак риби може насичуватися ніжними текстурами, кисло-солодкою ноткою фруктів з ароматом прянощів або набувати легкий терпкий присмак. Тому перед нами відкривається широкий простір для кулінарних експериментів з досвідом від шефа. 

 

А тепер розповімо вам декілька секретів нових глибоких, досконалих смаків. 

 

Ми дізналися про 6 варіантів соусів та цитрусових заправок. Це Шампань-бузина, французький Вінегрет, Бешамель, Велюте, ніжний Гуакамоле та Соуси з фруктових пюре.

 

Наприклад, до соусу Гуакамоле окрім основи з авокадо додавалося ще й пюре манго без цукру Dirafros й заморожене пюре лайма Ravifruit. У результаті ми отримали кремовий екзотичний смак з ноткою солодкості й кислинки. 

 

Ми дізналися, як досягти яскравого смаку з цитрусовими заправками. Нам запропонували декілька варіантів — з пюре мандарина без цукру та з пюре маракуї від бренду Dirafrost. Цей свіжий смак гармонізує природну жирність риби й допомагає зберегти соковитість й насичений аромат.

 

Поєднання смаків полуниці, базиліку й м’яти в оригінальному пюре Ravifruit також створює гармонійну мелодію, де солодкість і свіжість переплітаються з трав’яним шлейфом. 

 

А соус з обліпиховим пюре Cookit вразив нас приємною консистенцією й пряним смаком. Це пюре складається лише з м’якоті обліпихи без кісточок й скоринки, тому ви отримуєте максимум смаку в оптимальних пропорціях. 

 

Приєднуйтеся до нас і робіть свої страви неперевершеними. Смачного!