Майстер-клас найсмачніших десертів від шоколатьє Євгенії Петренко - BWF

Пошук Best Way Foods

ключові слова
Generic filters
Новини

26 січня амбасадор бренду Cacao Barry Євгенія Петренко поділилася з нами своїм неперевершеним досвідом виготовлення шоколадних снеків. Ми знову зустрілися в комфортних умовах кулінарної академії Chef University, що сприяє творчому натхненню й набуттю нових навичок. 

 

Програма майстер-класу складалася з чотирьох вишуканих, але не складних у приготуванні десертів. Темперування шоколаду, замішування начинки, процес декору – ми не могли відволіктися від майстерно презентованих моментів і взяли собі до професійного арсеналу декілька секретів від ведучої. 

 

А-ля Бонжур

 

Це ніжний десерт з нотками французької елегантності. Для приготування особливої скоринки застосовувався шоколад Cacao Barry Venezuela 72 % з плинністю 5 одиниць. Таким чином глазур легко набуває рідкого стану й створює ідеально хрумку оболонку після застигання. 

 

Смачніше ніж Kit Kat

 

Далі ми спостерігали за процесом створення альтернативного варіанту відомого всім десерту. Але з надзвичайним художнім шармом нових смаків. 

 

Батончик із нугою та солоною карамеллю

 

Не менш вражаючим творінням був батончик із нугою та солодкою карамеллю, що розкривав неймовірні гастрономічні грані солодкого та солоного. За рецептом Євгенії, пропонується застосувати білий шоколад з карамеллю Zephyr Caramel 35%

 

Малина – кокос

 

У фінальній частині заходу ми спробували дещо шоколадно-фруктове. Снек “Малина – кокос” має яскраві екзотичні відтінки та непередбачувану гармонію ягідної кислинки й натуральної солодкості кокосу. 

 

Окрім зазначених варіантів шоколаду, для десертів використовувалися й інші види від Cacao Barry:

 

  • шоколад молочний Alunga 41% 
  • чорний кувертюр Mexique 66% з пряним деревним присмаком та лакричним відтінком
  • молочний кувертюр Papouasie 36% з легким присмаком фундука й карамелі
  • інтенсивний темный шоколад Ocoa 70% 
  • чорний кувертюр Tanzanie 75% з ідеальним балансом гіркоти й кислоти з квітковим шлейфом

 

Це була справжня шоколадна пригода. Але наш асортимент не обмежувався цим інгредієнтом. Ідеальним рішенням для обраних рецептів було спробувати алкалізований какао-порошок Extra Brut та какао-масло від бренду Cacao Barry. Також додавалися добірні горіхи Santo Santaniello та кондитерські вершки Debic.

 

Тут ви можете переглянути відео-матеріал з майстер-класу й спробувати повторити ці шедевральні десерти. Не втрачайте можливість відчути новий рівень смакової насолоди.