Навчилися створювати вишуканий шоколадний декор й святкові десерти на майстер-класі “Великодній шоколад” - BWF

Пошук Best Way Foods

ключові слова
Generic filters
Новини

У п’ятницю, 4 квітня, кулінарна академія Chef University приймала зацікавлених учасників на майстер-класі “Великодній шоколад”. Захід, присвячений мистецтву використання шоколаду у святкових тістечках та інших десертах, проводила видатний шеф-кондитер Лариса Лавро. 

 

Щороку творчі майстри кулінарії з усього світу пропонують нам свіже уявлення про це канонічне свято й створюють унікальні солодощі та їстівні прикраси до Великоднього столу. Адже це лише форма, що описує один сталий традиційний зміст свята, і вона може варіюватися. І ми щоразу захоплюємося тим, як по-новому звучить наша продукція в різних кулінарних ідеях. Цей захід зовсім не став виключенням.

 

Почнемо з історії про шоколадні яйця пасхальні. Вони стали невід’ємною частиною великоднього святкування в багатьох культурах світу й популярним подарунком та солодкою прикрасою до святкового столу. Їх часто використовують для прикрашання великодніх кошиків або як приємний сюрприз для дітей під час великоднього заходу. Це не випадковий образ, а дуже важливий символ великоднього свята з глибоким релігійним та культурним значенням. Передвісник нового життя, світла, надії, воскресіння в релігії та плодючого відновлення природи. У сучасному світі це можуть бути не лише порожні фігури, а й шоколадні яйця з сюрпризом з фруктових, горіхових начинок, плинного крему. 

 

На майстер-класі нам дуже детально й поступово продемонстрували кожен етап виготовлення мусового тістечка “Яйце”. Такі десерти можуть здатися складними в приготуванні, на перший погляд, але насправді ретельно розроблений рецепт під керівництвом професіонала допоможе спростувати цю думку. Цього разу Лариса Лавро вразила нас уважним описом усіх важливих етапів приготування й творчим підходом: від ідеальних технік темперування шоколаду, заливання його у форми до ювелірного наповнення готових виробів начинками. І однією з найцікавіших тем було велюрове покриття, що додавало десерту надзвичайно елегантного й стильного вигляду. Так, у сфері кулінарії також є неабияке уявлення про естетику страв. І наш майстер-клас надихнув учасників на розвиток цієї філософії. І на завершення, після дегустації та додаткових порад від шефа, кожен отримав сертифікат про участь у заході.

 

Окрім виготовлення тістечка “Яйце”, ми також спостерігали за створенням шоколадних фігурок, тендітних шоколадних гнізд для великодніх яєць та шоколадних цукерок з різними начинками. А тепер розповімо вам про найважливіше — інгредієнти для десертів, що застосовувалися на майстер-класі.

 

 

А для основи й наповнення застосовувалися: 

 

  • фруктові включення Aptunion
  • Заморожені шматочки Манго та Заморожене пюре Манго без цукру Dirafrost
  • ягідні включення, сушені осмотичним методом від Desing
  • різні види горіхових включень Santo Santaniello та Callebaut
  • цукрові включення Couplet Sugars
  • молочні включення Debic та Campina
  • шоколадний порошок Callebaut та Bensdorp

 

А також декілька видів начинок для наповнення від Cookit, Callebaut, Terravita.

Для шоколадних фігурок було дуже важливо обрати термостабільні види начинок і включень, щоб вони не втрачали форму й зберігали текстуру. Тому Лариса Лавро запропонувала термостабільні включення Callebaut та Cacao Barry горіхового й шоколадного смаку. 

 

Для стильних витончених деталей ми прикрасили десерти хрусткими декорами ТМ D’Orsogna та Lameri Cereals, шоколадні та хрусткі декори Mona Liza. А для створення чіткого візерунка трансфери та велюрові спреї з дивовижною ніжною текстурою від IBC.

Ми впевнені, що вам цікаво подивитися на результати наших творчих експериментів. Завітайте на сторінку Instagram Chef University й знайдете там відеозвіт процесу й готових десертів. А з асортиментом найкращих кондитерських інгредієнтів ви завжди можете ознайомитися в нашому каталозі. Приємних вам Великодніх свят!