Навчилися відтворювати унікальні рецепти приготування морозива - BWF

Пошук Best Way Foods

ключові слова
Generic filters
Новини

Ми вже готуємося проводити літо й теплу весну з новими кулінарними ідеями. Цікаві та оригінальні поєднання смаків морозива — саме цьому був присвячений майстер-клас “Морозиво”, що відбувся 10 квітня в кулінарній академії Chef University. Захід провела провідний технолог у галузі виробництва морозива Ольга Байсара й розкрила учасникам секрети створення унікальних смакових композицій.

 

Під керівництвом досвідченого майстра відкрилися справді вишукані смакові комбо у світі морозива. Ми дізналися, як доповнити класичні смаки незвичайними нотками та отримати приголомшливі результати. За програмою майстер-класу ми створили цілу низку вишуканих десертів і продегустували їх. Розповімо й вам декілька таємниць рецептів морозива, що ми дізналися на майстер-класі.

 

Веганське морозиво “Манго-маракуйя” в оболонці з темного шоколаду

Тропічне манго в поєднанні з яскравою кислинкою маракуї створили соковитий фруктовий акорд. І це все в ніжній та водночас хрумкій скоринці шоколаду. Особливістю цього десерту є абсолютно веганські інгредієнти, серед яких наша новинка — кокосові вершки Cocoxim 22-24%, заморожені пюре манго та маракуї DiraFrost без цукру, а також цукрозамінник Zusto.

 

Далі ми разом з технологом створили веганське шоколадне морозиво з кокосовим топінгом у темному шоколаді. Густа шоколадна основа, збагачена ароматом кокоса та приховані в оболонці з темного шоколаду включення, ідеальний солодкий витвір для будь-якого гурмана.

 

Справжнім дегустаційним відкриттям став макарон з абрикосовим морозивом-мусом та імбирем. Хрусткі мигдальні корпуси ідеально контрастували з ніжною мусовою начинкою, у якій відчувалися солодкі фруктові ноти абрикоса та пікантний присмак імбиру. Кожен майстер-клас дивує нас незвичними ідеями поєднань смаків чи текстур. І цей варіант подачі морозива запам’ятається нам як найвишуканіший спосіб.

 

Для шанувальників менш солодких смаків ми приготували освіжаючий сорбет “Кір роял” з чорної смородини та просекко. Кислинка ягід та бадьорий аромат ігристого вина створили елегантний літній десерт. Через використання винного виробу це морозиво входить до категорії 18+. А його яскрава оболонка, утворена за допомогою чорної смородини DiraFrost, лавандового кольору також надає певний настрій безтурботного відпочинку.

 

А як щодо кремових сирних смаків? Найбільше здивування викликало сирне морозиво з грушево-ванільним сорбетом. Для його основи використаний вершковий сир Debic, а для начинки якісне пюре виключно з м’якоті. Делікатний шар сирного морозива в парі зі фруктовою свіжістю грушево-ванільної суміші, вишукане поєднання для поціновувачів оригінальних смаків.

 

І ще один екзотичний виріб це нуга глясе. Казкове поєднання горіхів від Santo Santaniello та Callebaut, шоколаду та зефірної ніжності морозива. Хрустка, солодка та невагома насолода, але й тягуча текстура — номер один серед найконтрастніших десертів.

 

В усіх цих кондитерських стравах були використані інгредієнти найвищої якості від Best Way Foods, фруктові та горіхові наповнювачі Aptunion, Desing, Santo Santaniello, Callebaut, цукрові включення Zusto, молочні продукти Campina та Debic, шоколадні включення Callebaut та Cacao Barry, а також функціональні інгредієнти від Cookit.

 

Ольга Байсара вразила учасників увагою до деталей і творчим підходом у поєднанні смаків та способів декору. Вона ретельно пояснювала технологічні процеси та нюанси приготування, а наприкінці заходу всі присутні мали змогу продегустувати створені ласощі та отримати сертифікати про участь у заході.   

Тепер ніхто не здивується поєднанню імбиру та абрикоса, нуги й глясе або вершкового сиру з грушею. Адже світ морозива невичерпний у своїх рецептах. Зверніться до нашого асортименту, щоб знайти всіх зазначені позиції. А якщо вам цікаво подивитися, які ж види морозива ми приготували, невеликий відеозвіт чекає на вас тут.