Отримали сучасні рецепти святкових страв на майстер-класі "Великодні вироби" від Надії Іванової - BWF

Пошук Best Way Foods

ключові слова
Generic filters
Новини

Усі ми з нетерпінням очікуємо Великодня 2024. Тому поспішаємо вам розповісти про фантастичний майстер-клас, присвячений різноманітним великоднім виробам. 20 березня ми зустрілися в аудиторії кулінарної академії Chef University, щоб дізнатися максимальну кількість цікавих рецептів до столу й, звісно, спробувати їх на смак. 

 

Цього разу шеф-технолог Надія Іванова поділилась великим багажем досвіду й знань. Кожен наш майстер-клас охоплює тему з різних аспектів. І стосовно пасхальних солодких виробів цих тонкощів безліч. Частіше за все ми дізнаємося про великодні рецепти від покоління до покоління. Але, на нашу думку, у сучасному світі варто покладатися й на досвід професіоналів. Спеціальні форми з візерунками, спосіб замішування тіста й підбір найкращих інгредієнтів, час випікання й естетичне оформлення готових страв. Це лише декілька питань, які озвучувались спікерами. 

 

Варто зазначити, що це був не просто інформативний захід, а навчання. Кожен учасник після його завершення отримав сертифікат. Звичайно, не обійшлося без дегустації. 

 

Ми спробували такі вироби: 

 

  • сирна бездріжджова паска 
  • сучасний великодній десерт шоколадний крафін (поєднує в собі властивості кексу, круасана й традиційної паски)
  • шоколадно-апельсинова бездріжджова паска
  • ванільно-лимонна паска

 

Нам запропонували переважно бездріжджові рецепти за декількох причин. Таке тісто швидше вимішується, не потребує тривалої стабілізації, краще сприймається організмом і має більш ніжну текстуру. Тому ніяких історій про “цього разу не вийшло” з таким продуктом не виникне. 

 

До тіста й суміші для сирної паски особливо важливим було додати саме термостабільні включення, щоб зберегти їх смакові властивості й текстуру. Такий варіант нам пропонують бренди Callebaut та Cacao Barry (термостабільні начинки шоколадна та горіхова, шоколадні включення). Деякі вироби були не пусті, а мали начинку приємної легкої консистенції завдяки використанню начинок для наповнення Cookit, Callebaut. Шоколадні варіанти пасок потребували високоякісних видів какао. Цього разу майстри обрали шоколадний порошок з інтенсивним, тривалим смаком від брендів Callebaut та Bensdorp.

 

І наш головний висновок заходу: великодні паски й крафіни можуть мати неймовірно привабливий, стильний та оригінальний вигляд. Насамперед на такі результати впливає вибір прикрас на паску. Надзвичайно важливим тут є достатньо густий, але плинний глазур, його смак і колір. Саме через нього ми так полюбляємо великодні паски. Звісно, наш асортимент пропонує безліч варіантів декору. Це наші улюблені фруктові включення Aptunion різних типів, цукрові включення Couplet Sugars, горіхові включення Santo Santaniello та Callebaut та хрусткі декори ТМ D’Orsogna. А також фруктові та ягідні включення, сушені осмотичним методом від Desing.

 

Сподіваємось, що змогли надихнути вас на творчі експерименти до Великодня. Бажаємо вам смачного столу до свята й світлого благословення на особисту й нашу спільну перемогу.