Taste of Ukraine. Як створювався сучасний український фаст-фуд - BWF

Пошук Best Way Foods

ключові слова
Generic filters
Новини

14 і 15 березня Best Way Foods виступали партнером  майстер-класу проєкту Taste of Ukraine

Український фаст-фуд – тематика 17-го заходу  Taste of Ukraine . Чому саме фаст-фуд і яке поєднання він має з українським стилем життя? 

Якщо говорити про фаст-фуд, як швидку їжу,  то він був більше притаманний селянам (бідним верствам населення), аніж міщанам, які жили у містах, мали власні маєтки, де влаштовували прийоми з подачею усіляких заморських страв. 

Етнографи й по сьогодні розділяють їжу селян, міщан і християн, яка різниться не тільки за складом, а й в залежності від способу життя людей. Змінюється спосіб життя – змінюється і їжа. Саме це ми спостерігаємо і в сучасному світі. 

Якщо шукати аналоги фаст-фуду в українській історії, то його прототипом можуть служити ярмарки, корчми, шинки. 

Так наприклад, Олена Брайченко, авторка проєкту Їжакультура, відмічає, що у Києві продавали смажене м’ясо, печінку з цибулею, морозиво з рук. Є також спогади етнографа Сумцова, як на Слобожанщині на великих ярмарках продавали “сластьониці” – смажене у фритюрі тісто, щось на зразок пампушок. Це був елемент так званої вуличної їжі. А ось у Дніпрі були поширені страви, приготовлені на сковорідці.

На майстер-класі «Український фаст-фуд»  було цікаво дослідити минуле і сучасне, і дізнатися, чи є страви в українській історії, які сьогодні можна було б подати як сучасний фаст-фуд. Наша відповідь «так». 

Спікери запропонували учасникам страви-конструктор, які мають один зміст, як наприклад: піца-паляниця, піца-лангош, поркетта-руляда, бургер-кайзерка, ньокі-палюшки. Перші слова з часом відпадуть і залишаться наші українські назви. 

Окрім відродження українських страв, було запропоновано і сучасні напрямки, як-то:  

  • Новий концепт для фаст-фуду – Бульйон.ua. 
  • Нову страву для фаст-фуду «Шкіра москаля».
  • Десертну піцу, яка увійшла в топ смаків.
  • П’ять нових соусів для шаурми.
  • Шніцель з яєць.
  • Sweat bread у фритюрі.
  • Сендвіч з яловичою щокою.
  • І фаст-фуд десерт у вигляді кісточки «Тузік» з кісткового мозку.

Ми вдячні кожному учасинку, а їх цього разу була найбільша кількість з 11 міст України

Дякуємо спікерам – талановитим кухарям і кондитерам: Сергію Пожару, Асмік Гаспарян, Артему Магеру, Семену Шеховцову, Іванні Куницькій

Дякуємо неймовірному автору проєкту Taste of Ukraine – Юліії Рабін.

До зустрічі на нових майстер-класах, що відкривають чудову та сучасну українську кухню!

 

photo 2023 03 21 15 23 06 300x300 - Taste of Ukraine. Як створювався сучасний український фаст-фуд

img 1392 1024x682 1 300x200 - Taste of Ukraine. Як створювався сучасний український фаст-фуд photo 2023 03 21 15 23 03 300x200 - Taste of Ukraine. Як створювався сучасний український фаст-фуд photo 2023 03 21 15 23 00 300x200 - Taste of Ukraine. Як створювався сучасний український фаст-фуд

 
photo 2023 03 21 15 22 57 kopyia 300x200 - Taste of Ukraine. Як створювався сучасний український фаст-фуд

 img 1019 300x200 - Taste of Ukraine. Як створювався сучасний український фаст-фуд

img 1266 300x200 - Taste of Ukraine. Як створювався сучасний український фаст-фуд