Дізналися про абсолютно нові смаки драже від шеф-кондитера Олександра Бражевського - BWF

Пошук Best Way Foods

ключові слова
Generic filters
Новини

А сьогодні розповімо вам про унікальний майстер-клас на тему “Драже”, що відбувся 13 березня в кулінарній академії Chef University. Ми вдячні Олександру Бражевському — шеф-кондитеру та шоколатьє за проведений захід з авторськими рецептами драже, що повністю змінили наші уявлення про цей десерт.

 

Із давніх-давен драже створили для довгого зберігання фруктових, ягідних та горіхових начинок під щільною цукровою чи шоколадною оболонкою. І смаколики залишилися в раціоні жителів різних куточків світу. Ми звикли до стандартних варіацій, наприклад, морського каміння чи всім відомих горіхово-шоколадних різнокольорових цукерок з масмаркету. Але насправді перед нами завжди відкритий простір для кулінарних експериментів.

 

Тому на майстер-класі ми спробували зовсім не типові смаки й абсолютно новий рівень якості цукерок. Адже основою кожного з видів десерту слугували відбірні горіхові включення: фундук, мигдаль, фісташка від брендів Santo Santaniello та Callebaut. Для виготовлення цукерок драже в шоколаді професійної якості знадобиться кондитерський обдуктор. Він допомагає розподілити рідку глазур рівномірно й зберегти привабливий зовнішній вигляд цукерок. 

 

Під час приготування драже, шеф-кондитер ділився з нами важливими нюансами для дотримання ідеальних рецептур. А після інформативної частини ми спробували такі варіанти цукерок:

 

Чорниця з йогуртом

 

Ніжний вершковий смак з солодкою чорничною основою й, звичайно, притаманною їй легкою кислинкою. Соковита чорниця зберігала свій природний смак завдяки досконалій технології підготовки включень, а йогуртове наповнення додавало йому кремової текстури.

 

Мигдаль-кава

 

Має яскраво виражений глибокий смак мигдалю з поєднанням ароматного кавового шлейфу. Доволі вишуканий рецепт для справжніх гурманів, що полюбляють насичені смакові властивості цукерок.

 

Фундук-карамель

 

Оригінальне поєднання хрумкого, але одночасно ніжного, фундука з карамеллю особливо сподобалося прихильникам максимально горіхових історій. Тому що для цього виду драже використовувалися цільні ядра фундука. 

 

Апельсин-малина

 

Привабливий свіжий смак з фруктовими нотками. Кисло-солодкий апельсин і соковита малина створювали гармонійний тандем, що розкривався в процесі дегустації.

 

Без яких інгредієнтів також неможливий подібний десертний досвід?

Для свіжого фруктового смаку нам запропонували додати включення Aptunio й сушені осмотичним методом включення Desing. Асортимент цих інгредієнтів розрахований на будь-який смак, ви можете спробувати пряний імбир або додати натуральної кислинки лимона чи журавлини. Для запропонованих Олександром Бражевським рецептів драже використовувалися малинові, апельсинові та чорничні включення. Для естетичного оформлення автор обрав хрусткі декори ТМ D’Orsogna. А для створення різних видів начинок бренди Cookit і Callebaut пропонують широкий вибір смаків: шоколадно-горіхова джандуя, класична карамель, кремова молочна, кремова фундучна та карамель із сіллю. 

 

З таким різноманітним вибором інгредієнтів високої якості ми завжди готові до смакових звершень. Спостерігайте разом з нами за створенням кулінарних шедеврів.