World Chocolate Masters Ukraine - BWF

Пошук Best Way Foods

ключові слова
Generic filters
Новини

21 січня відбудеться національний етап World Chocolate Masters в Україні. Три видатні шеф-кондитери змагатимуться за право представляти країну на міжнародному фіналі в Парижі.
Пряму трансляцію з кулінарної студії Chef University можна буде переглянути на YouTube .
Початок: о 8:00 за київським часом.

World Chocolate Masters™ (WCM) — головний міжнародний конкурс шоколатьє та шеф-кондитерів, присвячений їхнім творчим уявленням про роль шоколаду в кондитерському світі й гастрономії майбутнього. Конкурс проводиться за підтримки французького бренду шоколаду для кондитерів Cacao Barry, що належить компанії Barry Callebaut. Україна вперше бере участь у конкурсі WCM, тому подія має стати знаковою для всіх кондитерів країни.

Головна тема World Chocolate Masters у 2021 році — #TMRW, або Tomorrow. Учасникам потрібно продемонструвати оригінальну техніку виконання та використати найсучасніше обладнання, щоб показати, яким буде шоколад у майбутньому, як зміняться смаки та вподобання відповідно до глобальних трендів, а саме: дотримання принципів сталого розвитку та фокус на здоровий спосіб життя, прагнення до мінімалізму й натуральності у складі продуктів,технологічність у виробництві.

Фінал World Chocolate Masters пройде восени 2022 року в Парижі, але перед цим у 21 країні оберуть національних переможців.
В Україні відбірковий етап World Chocolate Masters відбудеться 21 січня у кулінарній студії Chef
University компанії Best Way Foods, ексклюзивного дистриб’ютора компанії Barry Callebaut та іншихєвропейських виробників високоякісних інгредієнтів для Food Service в Україні.

За перемогу на національному етапі поборються:
1. Олег Івженко, ексшеф-кухар Fairmont Grand Hotel у Києві та фіналіст Ukraine Championship 2019 у категорії «Кондитерське мистецтво».
2. Семен Постолов, шеф-кондитер Vanil Café. Раніше Семен працював шеф-кондитером у Mershall Café.
3. Антон Штіпа, шеф-кондитер та викладач у Першій кулінарній академії України УЦА. Представляв Україну на кубку Coupe du Monde de la Pâtisserie Cup 2020 у Парижі.

Кожен учасник має продемонструвати майстерність на п’яти етапах:
1. #DESIGN — розробити та втілити в життя інтригуючий дизайн шоколадної скульптури із
застосуванням мінімум шести технік на основі фірмового елемента конкурсу — букв #TMRW.
2. #TASTE — створити свіжі шоколадні тістечка з використанням трьох текстур і трьох обов’язкових інгредієнтів: шоколаду Cacao Barry, фруктів та інгредієнта місцевого виробництва.
3. #SNACK — приготувати шоколадні снеки для швидкого перекусу з рослинних інгредієнтів.
4. #BONBON — створити формовані шоколадні цукерки з натуральних інгредієнтів.
5. #YOU — представити концепцію, яка відображає бачення шоколаду майбутнього та поєднує всі приготовлені протягом дня десерти.

Переможця обере журі, до складу якого входять кондитерка-художниця, бренд-амбасадорка Cacao Barry та суддя багатьох міжнародних конкурсів Ніна Тарасова; шеф-кондитер Bakehouse
Confectionery та срібний призер Національного чемпіонату кондитерського мистецтва України Дмитро Колесников; шоколатьє та міжнародний консультант, автор онлайн-курсів «Пралінаріум» та «Суперпралінаріум» Андрій Дубовик; шеф-кондитерка, засновниця та викладачка кулінарної студії і кондитерських онлайн-марафонів, авторка власної лінійки силіконових форм для випічки Дінара Касько.
Спеціально запрошений гість конкурсу — Філіп Маран, керівник Академій Шоколаду Barry Callebaut у Східній Європі, Близькому Сході та Африці.
Голова журі: шоколатьє і амбасадорка Cacao Barry, співвласниця торгової марки JEM Євгенія
Петренко.

«Вперше українські шоколатьє отримали можливість взяти участь у чемпіонаті світу з шоколаду World Chocolate Masters. Для всіх нас це велика честь — стати на один щабель із нашими колегами у всьому світі, — коментує Євгенія Петренко. — Для учасників відбору — це чудова можливість показати свій професіоналізм, креативність. Усі учасники — найдостойніші представники своєї професії в українському кондитерському мистецтві, які зможуть надалі представляти нашу країну на світовому рівні у фіналі конкурсу. Для них це чудова нагода показати себе, підняти свою кар’єру на новий рівень та свої гастрономічні ідеї — на нові висоти. Те, що показують учасники чемпіонату, стає трендом кондитерської індустрії та надихає колег на найближчі роки».

Усі етапи конкурсу у прямому ефірі покаже World Chocolate Masters Ukraine на своєму YouTube-
каналі. Початок трансляції – 21 січня о 08:00 за київським часом.
Спонсорами національного етапу конкурсу стали бренд інноваційної техніки для кулінарних шедеврів Kenwood та група компаній «Форвард-трейд» — офіційний дистриб’ютор брендів виробів для кондитерського виробництва Silikomart і Forest.
____
Про Cacao Barry® 
Протягом 175 років компанія Cacao Barry використовує всі свої ноу-хау та досвід, щоб запропонувати професіоналам гастрономії чудовий шоколад. Бренд був заснований у 1842 році Чарльзом Баррі, справжнім першопрохідцем та пристрасним любителем шоколаду, який під час поїздки до Африки знайшов какао-боби високої якості. Це дало змогу йому створити перший шоколад під брендом Cacao Barry.

Нині це бренд, який популярний більш ніж у 90 країнах (Франції, США, Канаді, Південній Кореї, Китаї, Японії, Італії, Іспанії, Великій Британії та ін.), має у своїй лінійці безліч сортів шоколаду, що поставляються з найкращих плантацій в Африці, Азії та Латинській Америці. Під егідою бренду діє міжнародна спільнота шеф-кухарів та Академій Шоколаду в усьому світі (24 Академії Шоколаду, 11 шеф-кухарів Cacao Barry, 75 амбасадорів Cacao Barry).

Про групу компаній Barry Callebaut
З річним обсягом продажів близько 6,9 млрд швейцарських франків (6,4 млрд євро / 7,1 млрд доларів США). Група Barry Callebaut, штаб-квартира якої розміщена в Цюріху, є провідним світовим виробником високоякісного шоколаду та какао-продуктів — від видобутку та переробки какао-бобів до виробництва найкращого шоколаду, а також шоколадних начинок, прикрас та глазурей. Група компаній керує більш ніж 60 виробничими майданчиками в усьому світі та забезпечує зайнятістю більш ніж 12 000 працівників.

Група Barry Callebaut обслуговує всю харчову промисловість, від промислових виробників продуктів харчування до шеф-кондитерів та професіоналів шоколадного мистецтва, таких як шоколатьє, кондитери, пекарі, готелі, ресторани або служби кейтерингу. У портфелі компанії є глобальні бренди шоколаду спеціально для сегмента «Гурме» — Callebaut®, Cacao Barry®, Carma® та глобальний бренд декорів Mona Lisa®.

Група компаній Barry Callebaut прагне зробити сталий розвиток нормою в шоколадній індустрії до 2025 року, щоб забезпечити майбутні поставки какао та поліпшити умови життя фермерів. Компанія підтримує фонд Cocoa Horizons Foundation, метою якого є забезпечення сталого розвитку шоколаду та какао.

Про Best Way Foods 
Best Way Foods — ексклюзивний дистрб’ютор компанії Barry Callebaut та бренду Cacao Barry в
Україні й інших європейських виробників високоякісних інгредієнтів для Food Service.